Гусеподібні

До ряду Гусеподібних (Anseriformes) відносяться понад 180 видів птахів з 3 родин. Вони зустрічаються на всіх континентах крім Антарктиди. Найбільша кількість видів мешкають в регіонах з помірним і субтропічним кліматом. Їх характерною особливістю є наявність плоского дзьоба, на кінці якого знаходиться особливе затвердіння, а по краях зубчасті пластинки для фільтрації та утримання спійманої в воді здобичі. Гусеподібні ведуть переважно напівводний спосіб життя, харчуючись дрібною рибою та водними безхребетними. Деякі з них вживають їжу рослинного походження. Птахи селяться найчастіше біля неглибоких водойм і на морському узбережжі. Предки Гусеподібних існували вже приблизно близько 50-80 млн років тому в Південній півкулі. Вік найбільш близьких до сучасних видів викопних останків птахів оцінюється у 30-40 млн років.


Широконіска північна

31.08.2020

Широконіска північна

Широконіска північна (лат. Spatula clypeata) належить до родини Качкові (Anatidae)...

Гірська гуска, або індійська гуска

22.12.2019

Гірська гуска, або індійська гуска

Гірська гуска, або індійська гуска (лат. Anser indicus) відноситься до...